Om MRF

Historik

Lunde Stuteri bedrev ridskoleverksamhet under ledning av May och Tore Nettelbladt.
1971 bildades Matfors Ryttarförening i anslutning till stuteriet.
Initiativtagare till bildande av MRF var Hans Persson som också blev föreningens första ordförande.
MRFs medlemsantal ökade starkt under -70 talet och behovet av en större anläggning närmare centrum framstod allt mer.

1977 fick föreningen möjlighet att arrendera Margit Grafströms jordbruksfastighet strax intill centrum i Matfors. Efter en hel del ombyggnader var anläggningen klar att tas i bruk, och nu var medlemsantalet ca 200 personer.
MRFs verksamhet inriktades mot ridskoleverksamhet som till sitt förfogande hade ett 15 -tal hästar, till största delen ponnyer.
I dag finns 18 hästar på anläggningen och såväl byggnader och ridplaner har restaurerats och utökats, vilket även gett utrymme för en aktiv tävlingsverksamhet.

Föreningen har i dag ca 200 medlemmar och är nu ägare till fastigheten som arrenderats sedan 1977 i Sköle Matfors. Närmast i tiden ligger planeringen av ett Ridhus för att utveckla ridskole- och tävlingsverksamheten ytterligare i Matfors.

För att klara alla arbetsuppgifter med ideellt arbete finns en arbetsfördelning med följande ansvarsområden upprättad: en anläggningsgrupp, en föräldragrupp samt en tävlingsgrupp.

Föreningen har under alla år haft en aktiv tävlingsverksamhet med många tävlingsryttare som bl a deltagit med placeringar och SM-medaljer i SM-galopp, SM-hoppningen individuellt och i lag, SM-dressyr, SM-fälttävlan samt alla övriga tävlingar runt om i Sverige.

Löpande information från föreningen under året finns uppdaterad på hemsidan.

Uppdaterad: 2016-01-26 12:29
Skribent: Magnus Lilja