Rapport från årsmötet och ridhusmötet

01 MAR 2014 15:44
Det kombinerade årsmötet och ridhusmötet den 23 februari blev välbesökt. Här följer en kort rapport.
  • Skapad: 01 MAR 2014 15:44

Årsmötet 2014 genomfördes på ett litet annorlunda sätt jämfört med tidigare. Förutom det vanliga årsmötet så hade föreningen även bjudit in till ett informations- och diskussionsmöte om vårt nya ridhus. Intresset att delta var förstås stort och årsmötet genomfördes i en nära inpå fullsatt matsal på Björkbackens skola i Matfors.

Något som var precis som vanligt var att mötet inleddes med en synnerligen välsmakad tacobuffé signerad föräldrasektionen.

Årsmötet leddes av Carin Svanstedt och flöt på i raskt takt. Några av huvudpunkterna var:

Val av styrelse 2014
Lena Oskarsson-Engberg omvaldes som ordförande. Övriga styrelseledamöter och suppleanter 2014 är:

Ledamöter:

Torbjörn Lindström

Ulrika Scherman

Lars Engberg

Sofie Viklund

Carina Hallberg

Ulrika Widmark-Norberg

Suppleanter:

Annabell Andersson

Niklas Axelsson

Stabil ekonomi
Den ekonomiska rapporten visar att vår förening fortsätter de senaste årens trend att uppvisa ett positivt resultat. 2013 blev resultatet drygt 60 000 kronor. För att föreningen ska kunna ha en bättre ekonomisk beredskap för oförutsedda utgifter antog årsmötet styrelsen motion om att kunna ansöka om en checkkredit upp till 50 000 kronor.

Avtackning och prisutdelning

Efter att årsmötet avslutats avtackades först Håkan Wiberg som lämnar styrelsen efter ett gott arbete. Även Eivor och Bert-Görans idoga och viktiga arbete med bingolottoförsäljningen uppmärksammades förstås.

Därefter fick alla våra duktiga tävlingsryttare sina utmärkelser och priser.

2014-02-23 18.24.21
MRF:s duktiga tävlingsryttare fick utmärkelser och pokaler.

Ridhusmötet engagerade
Det efterföljande ridhusmötet engagerade förstås många medlemmar till frågor och diskussioner precis som vi hade hoppats. Ridhusgruppen informerade om det aktuella läget i byggprojektet. Allt flyter på enligt planerna, och om allt löper på lika bra framöver kan vi förhoppningsvis inviga ridhuset i april och då även börja använda det för ridning.

2014-02-23 18.36.41

Carina Hallberg och Roland Viklund från ridhusgruppen informerade om läget i projektet.

Ulrika Scherman, som leder den grupp som arbetar med ett förslag på regler och rutiner för ridhuset, föredrog därefter det förslag man jobbar på. Här kom flera medlemmar med bra synpunkter och förslag som gruppen kan ta med i sitt fortsatta arbete.

2014-02-23 18.53.11

Ulrika Scherman berättade om förslaget på regler och rutiner för det nya riduset.

Mötet avslutades med dragning i hantverkslotteriet där 8 lyckliga vinnare vann fina priser från ortens hantverkare och konstnärer.

Skribent: Torbjörn Lindström