Anläggningsregler

Här kan du läsa reglerna som pdf>>

Allmän policy Matfors Ryttarförening

• Medlemskap samt anläggningsabonnemang för året ska vara löst.
  • Parkering sker på anvisad plats vid Åstavägen.
  • Anläggningen är rökfri.
  • All ridning sker på egen risk.
  • Godkänd hjälm är obligatorisk vid all ridning.
  • Kopplingstvång för hundar gäller på hela anläggningen.
  • Uppsittning sker i mitten av manege/paddock eller i ett hörn.
  • Skritta innanför spåret, lämna företräde för de som travar och galopperar på fyrkantsspåret.
  • Håll till höger vid möte.
  • Ryttare på volten lämnar företräde för ekipage på fyrkantsspåret.
  • Longering och tömkörning är tillåtet endast efter överenskommelse med övriga ekipage.
  • Vi rekommenderar att ryttare under 18 år använder säkerhetsväst. Vid hoppning ska du som junior alltid bära väst.
  • Ryttare under 13 år ska ha målsman eller annan vuxen med sig vid hoppning. Vi ber er att inte hoppa ensam utan sällskap.
  • Om du önskar löshoppa, kontakta ridskolechef.
  • Ridskolechef ansvarar för schemaläggning av anläggningen. Mocka efter dig, utrustning finns.
  • Plocka undan efter dig.
  • Visa hänsyn.
  • Vid ändring i anläggningsschemat prioriteras ridskoleverksamheten. Eventuella ändringar ska läggas in i schemat senast 24 timmar innan.
  • Bokning av ridhus/paddock fyra timmar eller mindre sker till ridskolechef senast sju dagar innan. Bokning av ridhus/paddock över fyra timmar sker till ridskolechef senast 14 dagar innan. Hyra utgår enligt gällande prislista, se hemsida. Föreningen förbehåller sig rätten att neka uthyrning vid oförenlig verksamhet.

Instruktör/tränare

• Det är tillåtet att anlita egen instruktör på anläggningen.
  • Vid gruppträning i egen regi (minst tre ekipage) ska detta bokas via ridskolechef senast sju dagar innan. Hyra av anläggning enligt prislista utgår.
  • Visa hänsyn till dina medryttare när du har med dig egen instruktör.

Ridhuset

• Öppettider kl 07-23.
  • För att lösa ut tagg till dörren, kontakta ridskolechef.
  • Manegevård sker vardagar 08-08.30.
  • Led din häst in och ut ur ridhuset.
  • Knacka och invänta svar innan du går in i ridhuset.
  • Klädsel och utrustning ska i första hand ordnas utanför manegen. Om du klär av dig inne i manegen, stå i mitten och häng kläderna på anvisad plats. Utrustning får inte hänga på sargen.
  • Det är förbjudet att släppa hästar lösa i ridhuset.
  • Inga hundar får vistas i manegen under pågående ridning.
  • Tänk på att visa hänsyn till de som rider, när du befinner dig på läktaren. Låg samtalston gäller, gå lugnt.
  • Mån-tors instruktörsfritt* från kl 15 och till ridskolan är avslutad för dagen, gäller endast där ridskolan delar manege eller paddock med privata ryttare.

07-09 Instruktörsfritt*

09-14 Hoppning

14-23 Dressyr

07-11 Dressyr

11-15,30 Hoppning (ridskoleverksamhet från kl 16)

Övriga tider får hoppning ske endast efter överenskommelse med övriga i manege/paddock.

*Med instruktörsfritt menar vi att all ridning sker utan instruktör närvarande.

Uppdaterad: 2016-10-04 20:58
Skribent: Ulrika Scherman