Ledig plats i lilla ryttarsatsningen!

16 OKT 2014 21:58
Det finns nu en ledig plats i vår lilla ryttarsatsning "LRS". Så om du är driven och vill utvecklas tillsammans med en av föreningens hästar ska du kolla in detta!
  • Skapad: 16 OKT 2014 21:58

Viktigt att du som söker är driven och vill utvecklas tillsammans med hästen. Du behöver kunna kontrollera galoppen och hoppa minst 60cm.

Ledig häst genom ridskolan är : Tyfon

(Delvis Diddi)

Ridtider för MS:

Onsdagar Mark/Hopp 17.00 – 17.50

Torsdagar Dressyr 19.05 – 19.55

Pris ridskolehäst : 775 kr

Pris egen häst : 650 kr

Medhjälpardagar varierar mellan Torsdag och Söndag.

Man tilldelas medhjälpardagar för stalljour från början.

Frågor och anmälan görs via mail till This is a mailto link eller This is a mailto link

Varmt välkomna med intresseanmälan!

Hälsningar Katarina Larsson

Information om Lilla Ryttarsatsningen

Vänder sig till dig som fyllt 10år och vill rida fler än en gång i veckan. Du kanske vill komma ut och prova tävla?

Fokusering ligger på inlärande av en god grundridning och hästhantering.

Målsättning

• Att ryttarna ska utvecklas i snabbare takt än ordinarie ridskoleverksamhet.
  • Att vara med i lilla ryttarsatsningen ska vara en början eller ett komplement till att äga häst.

Häst

• (Du väljer vilken häst du är intresserad av på intresseanmälan, gärna i samråd med din ridlärare.)
  • Du tränar normalt på en häst, byte av häst kan förekomma om det gynnar din och hästens utveckling.
  • Det kan förekomma att man delar häst med någon annan i lilla RS eller i vanliga RS.
  • Är din ordinarie häst sjuk rider du en ersättningshäst så din utveckling inte stannar av.

Upplägg

• Ridlektion i grupp 50min 2ggr/vecka, normalt en dressyr och en markarbete, men även uteritt, hoppning, voltige,gymkhana och övriga grenar kan förekomma.
  • Ridtillfällen på egen hand i skogen tillsammans med dina gruppkompisar och målsman.
  • Teorilektion på ridlektionstid förekommer.
  • Du tillsammans med målsman blir tilldelad ansvar för fodringar på rullande schema. (Man börjar som medhjälpare för att lära)
  • Du ska vara behjälplig på ungdomssektionens barnridningar några gånger per termin, usek står för tilldelning av schema.
  • Du är medhjälpare under lektionskvällar enligt schema.

Förmåner

• Du får avboka din ridlektion och rida igen när/om tillfälle ges i passande grupp, dock inom 3månader från avbokningen.
  • Du har förmånen att låna hästen och tävla vid intresse, ett godkännande av ridskolechefen krävs. (vissa klubbtävlingar kan Lilla RS och RS få vänta med anmälan så övriga ridskoleryttare har möjlighet att delta)

Avtal/Kostnad

• Satsningen pågår ca 11 månader per år. Uppehåll görs under hästarnas betesperiod på sommaren.
  • Ett avtal upprättas mellan båda parter där 1 månads uppsägning gäller efter 1 månads prövotid.
  • Betalning görs varje månad innan den sista, betalning görs i förskott på kommande månad.
  • Faktura skickas!

Kostnad : 775 kr / månad Ridskolehäst, 650kr/månad privathäst.

Övrigt

Barn och ungdomar som deltar i lilla RS måste ha delaktiga föräldrar. Kunskap är inget krav men viljan att lära är.
Målet är att era barn ska behålla sitt intresse för ridsport och en dag kanske tävla. För att detta ska bli verklighet krävs att föräldrarna är delaktiga, därför kommer vi att efterlysa ett visst deltagande av föräldrar på teorilektioner angående lastning, hantering av häst, tävlingsverksamhet. Även skjutsning av barn och transport av häst kan ev förekomma i framtiden.

Då verksamheten drivs av en ideell förening ser vi att föräldrar engagerar sig i föreningsverksamheten.

Hästens utrustning skall vårdas med omsorg och putsas så ofta möjlighet ges, vanligtvis efter varje ridpass.

I jämförelse med att äga en egen ponny så är det ett billigt alternativ som ger mycket till dig som ryttare

Välkommen till Matfors Ryttarförenings satsning för att bli en bättre ryttare!

E-post: info@matforsryttarfo...