Grönt kort-kurs

05 APR 2022 09:52
Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.
  • Skapad: 05 APR 2022 09:52

Är du 13 år eller äldre och behöver ta grönt kort? Matfors Ryttarförening erbjuder under april och maj Grönt kort-kurs på hemmaplan. Kursledare är Carina Sjölinder.

Grönt kort-kursen är uppbyggd i två delar. En del gör du själv på webben, och den ska vara klar innan 18 april. Material beställer du och betalar själv via denna länk:

Förutom webbutbildningen som ni själva genomför, så innehåller kursen ca 9 studietimmar med fysiska träffar. Till sist görs ett slutprov som tillsammans med de övriga delarna bildar det Gröna kortet.

Du behöver också ha koll på förkunskapskraven som är nya för 2021. Vi erbjuder därför en praktik-del som sker lör 9 april kl 09-11. Denna del är obligatorisk för att kunna genomföra kursen.

Pris om medlem i Matfors RF: 500 kr

Pris icke medlem: 750 kr

(kostnad för webb-del 150 kr tillkommer)

Vi behöver din anmälan senast 8/4 via mail till This is a mailto link. Anmälan ska innehålla namn, pers-nr, tel nr, mailadress samt föreningstillhörighet. Obs! Minst 5 deltagare krävs för att vi ska kunna genomföra kursen.

Kursupplägg:

9 apr kl 9 - 11 praktik i stallet med Katarina Isokivi och Jenny Östberg Hjort

19 apr kl 18 - 20 teorisalen ridhuset MRF

24 apr kl 9,30 -12 tävlingsbesök på SRK

26 apr kl 18 - 20 teorisalen ridhuset MRF

30 apr kl 9,30 - 12 teorisalen ridhuset MRF

3 maj kl 18 - 20 teorisalen ridhuset MRF

8 maj kl 9,30 - 12 teorisalen ridhuset MRF

10 maj kl 18 prov - teorisalen ridhuset MRF

Det går att läsa mer om Grönt kort på https://www.ridsport.se/Utbildning/grontkort

Skribent: Ulrika Scherman

E-post: info@matforsryttarfo...