Hoppa till sidans innehåll

Information angående restriktioner

17 NOV 2020 12:54
  • Skapad: 17 NOV 2020 12:54

Med anledning av de nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten har vi återigen sett över riskbedömningen för vår verksamhet och ytterligare anpassat den så att vi inte ska bidra till smittspridning.

Ridskoleverksamheten kommer att fortgå som vanligt även för personer över 15 år i enlighet med bedömning från Svenska Ridsportförbundet. För att vi ska kunna fortsätta med detta krävs det dock att alla hjälps åt att upprätthålla rutinerna som anges nedan:

  • Vi ber var och en att ta sitt ansvar och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom eller om anhörig är i karantän. Tvätta händer, nys i armveck och alla såna saker som vi pratat om sedan i våras.

  • Undvik att resa med kollektivtrafik till ridskolan om det är möjligt.

  • Ridelever får komma till stallet tidigast 30 min före och ska lämna anläggningen direkt efter avslutad lektion eller efter att hästen tagits om hand. Vi ber att ni bara uppehåller er på anläggningen när ni ska rida och ta hand om hästen.  

  • Barn som inte är i behov av hjälp av förälder samt vuxna ska hämtas och lämnas på parkeringen vid stora ridbanan.

  • Ta ej med kompisar och syskon till stallet under denna tid med skärpta restriktioner.

  • Elever som kommer med egen häst ska göra iordning ute vid transporten för att undvika trängsel vid ingången till ridhuset.

  • Max en person i taget ska vistas inne i sadelkammaren. Hämta din utrustning och ta den sedan till hästens box. Blir det trångt vänta på din tur. Träns kommer att hängas fram på boxarna till första lektionen.

  • Försök att alltid hålla ett avstånd på minst 2 meter till andra personer i stall och ridhus (undantag för medhjälpare inom den egna familjen). Samma avstånd gäller även på läktare. Om möjlighet får du gärna ta en promenad medan ditt barn rider.

Vi förutsätter att alla föräldrar pratar med barnen om detta innan ni kommer till anläggningen så att dom förstår vad som gäller och varför vi måste hjälpas åt med detta!

Skribent: Marie Thelberg
E-post: Adressen Gömd

MRF huvudsponsor:

 

  

Sisu

 

 

Postadress:
Matfors RF - Ridsport
Katarina Isokivi, Skölevägen 29
86491 Matfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@matforsryttarfo...

Se all info